Kirjaudu sisään - Unohditko salasanasi?
SeminaaritEKSKURSIOTAsiantuntijarekisteriOPEAKATEMIA

Seminaarit ja konferenssit

 
Vapaasanahaku
Ajankohta  
-  


 • Koulutus:Turvallista koulumatkaa! Peruskoulun liikenneturvallisuuspäivä
  Paikka: Valtion virastotalon auditorio, Itsenäisyydenaukio 2, 20800 TURKU
  Aika: 23.5.2017 09:00
  Kuvaus: Aluehallintovirasto järjestää koulujen jokapäiväisen liikenneturvallisuuden parantamiseen keskittyvän koulutuspäivän. Koulutus on suunnattu koulujen rehtoreille sekä kuntien sivistysjohdolle.

  Esitykset ovat seurattavissa myös videoyhteyden kautta. Videoyhteyttä varten pyydetään ilmoittamaan yhteyshenkilö, jolle järjestäjä toimittaa ohjeen.

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt määrärahan tämän koulutuksen järjestämiseksi, joten varsinainen koulutusosuus on osanottajille maksuton. Osallistujat vastaavat itse matka-, ruokailu-, majoitus- ym. kuluistaan. Osallistujille ei lähetetä erillistä kutsua. Jos tilaisuus peruuntuu, siitä ilmoitetaan erikseen.
 • Koulutus:OPPIMAISEMAFESTIVAALI 2017
  Paikka: Helsinki, GRAND MARINA
  Aika: 3.5.2017 08:00
  Kuvaus: Tavoitteena on jakaa tietoa ja ideoita koulutilojen ja oppimisympäristöjen suunnitteluun ja niiden uudistamiseen uusien opetussuunnitelmien perusteiden, uudistuvan toimintakulttuurin ja koulun uudistuvien työtapojen näkökulmasta.


  Kohderyhmä: Koulurakennuksia ja oppimisympäristöjä suunnittelevat arkkitehdit ja muut suunnittelijat, opettajat, rehtorit, kuntien tilatoimen ja sivistystoimen virkamiehet sekä päätöksentekijät
 • Koulutus:Oppilaitoksen turvallisuuspäivä - Toiminnan ja fyysisen ympäristön turvallisuus
  Paikka: SATAEDU ULVILA, Yhdystie 1, 28400 Ulvila
  Aika: 5.4.2017 09:00
  Kuvaus: Aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä Sataedun kanssa ajankohtaisiin oppilaitosturvallisuuden asioihin keskittyvän koulutuspäivän, jonka teemana on koulun arjen turvallisuus. Koulutus on suunnattu oppilaitosten turvallisuudesta vastaaville henkilöille, koulujen rehtoreille ja turvallisuusvastaaville sekä kuntien sivistysjohdolle.

  Päivän aikana käsitellään ajankohtaisia oppilaitoksen arkisen jokapäiväisen toiminnan ja fyysisen oppimisympäristön turvallisuutta. Kantava ajatus on, että kun huolehditaan jokapäiväisestä turvallisuudesta ja varaudutaan, myös äkillisissä kriisitilanteissa pystytään toimimaan paremmin.

  Paikalla tapahtuvaan koulutukseen on mahdollisuus ottaa 110 henkeä. Esitykset ovat seurattavissa myös video-yhteyden kautta.

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt määrärahan tämän koulutuksen järjestämiseksi, joten varsinainen koulutusosuus on osanottajille maksuton. Osallistujat vastaavat itse matka-, ruokailu-, majoitus- ym. kuluistaan. Osallistujille ei lähetetä erillistä kutsua. Jos tilaisuus peruuntuu, siitä ilmoitetaan erikseen.
 • Koulutus:TABLET 2017 - Mobiilioppimisen seminaari
  Paikka: Kaarina
  Aika: 7.2.2017 00:00
  Kuvaus: Osallistuja kouluttautuua konkreettisten työpajojen avulla mobiililaitteiden, verkkopalveluiden ja sovellusten opetuskäyttöön.
 • Koulutus:Opi ja onnistu esteettä!
  Paikka: Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Ruskis, Tenholantie 15, Helsinki Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva, Kukkumäentie 27, Jyväskylä ACP-etäosallistuminen, johon tarvitset tietokoneen ja nettiyhteyden
  Aika: 5.4.2016 09:00
  Kuvaus: Esteetön oppimisympäristö kaikille! Monikanavainen, moniaistinen, muunneltava ja mobiili vilahtelevat uudessa opetussuunnitelmassa. Esteetön oppimisympäristö luo paremmat mahdollisuudet liikkumiseen, näkemiseen ja kuulemiseen.
 • Koulutus:Koulun päivitys - oppimisteknologia koulun arjessa
  Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Kallela Pori
  Aika: 18.7.2014 12:00
  Kuvaus: Opetus- ja kulttuuriministeriön minimessuilla esitellään oppimisteknologiaa ja sen hyödyntämistä kouluissa. Oppimisympäristöjä ja oppimispelejä esittelevät muun muassa Skillpixels, Unelmakoulu Kauniaisista, Pelikoulu, Rovio ja Sanoma Pro. Mukana on myös tutkimuksen näkökulma. Lisäksi esillä ovat Tekesin Oppimisratkaisut-ohjelma sekä opetus- ja kulttuuriministeriön Tulevaisuuden peruskoulu -hanke ja Koulutuksen pilviväylä -projekti.
  Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru on mukana minimessuilla noin klo 13.15–13.45.
  Tule tutustumaan oppimisteknologian edelläkävijöihin. Yhdistä minimessukäyntiisi Suomi Areenan paneelikeskustelu ”Refreshing the school and education – Sharing best practices and reforming education” klo 12.15–13:30 http://suomiareena.fi/ohjelma/. Paneelikeskustelussa ovat mukana opetusministeri Kiuru, Viron opetusministeri Ossinovski Jevgeni ja muita kansainvälisiä vieraita. Keskusteluaiheena on koulutuksen uudistaminen meillä ja muualla. Paneelikeskustelu on englanninkielinen.
  Lisätietoja myös verkkosivuilta:
  • SkillPixels: http://www.skillpixels.com/
  • Unelmakoulu: https://www.dreamschool.fi/
  • Pelikoulu: http://gamestoschools.com/
  • Tulevaisuuden koulu NYT – Kaarinan tablet-hanke:
  www-osoite: www.kaarina.fi/tablet
  • Sanoma Pro: https://sanomapro.fi/
  • Rovio: http://www.rovio.com/en/our-work/learning
  • Oppimisratkaisut / Learning Solutions Programme (Tekes):
  http://www.tekes.fi/ohjelmat-ja-palvelut/ohjelmat-ja-verkostot/oppimisratkaisut/
  • Tulevaisuuden peruskoulu (OKM): http://www.minedu.fi/OPM/Koulutus/
  koulutuspolitiikka/Hankkeet/tulevaisuuden_peruskoulu/
  • Koulutuksen pilviväylä (OKM): http://www.minedu.fi/OPM/Koulutus/artikkelit/
  pilvivayla/
 • Koulutus:FRAMTIDENS LÄRANDE - HÄR OCH NU
  Paikka: Stockholm Waterfront
  Aika: 15.5.2013 00:00
  Kuvaus: Framtidens lärande – här och nu!, 15- 17 maj 2013 på Stockholm Waterfront. Framtidens lärande är den nationella mötesplatsen för beslutsfattare och drivande skolledare och pedagoger kring skolutveckling med stöd av digitala verktyg, medier och samarbetsformer. Här möts skolor, myndigheter, forskare och leverantörer. Hitta dina inspirationskällor och utvecklas gemensamt!

  “Framtidens lärande – massor av inspiration, bra och givande möten”
  ”Verkligen en plats för dialog, för gemensam kunskapsbildning”
  “Med ökade krav på skolan behöver vi bli ännu bättre på att 
utnyttja moderna verktyg för att nå målen”

  Framtidens lärande förnyas ständigt – nu för femte året. FL2013 byggs upp kring fyra större teman och genomförs tillsammans med många skolor, kommuner och andra aktörer. Dessa teman bildar tillsammans spjutspetsen för digital skolutveckling idag:

  TEMA: pedagogik, lärande och arbetssätt. Inspiration med Guldäpplets finalister – allt ifrån "skriva sig till läsning" till "flipped classroom"
  TEMA: digitalt innehåll, läromedel, bibliotek, öppna resurser och kommersiella, pedagogers eget skapande och delande
  TEMA: fysiska lärmiljöer med flexibilitet och långsiktig hållbarhet
  TEMA: kommunal strategi och ledarskap för skolutveckling – hur vi säkrar infrastruktur genom fokus på egen kunskapsbildning och kompetens i dialog med forskning

  Ge din skola en beredskap för framtiden. Åk som team och bygg era egna program. Hitta inspirationskällor, bli utmanad och utvecklas gemensamt!

  Huvudkonferensen äger rum 16-17 maj. Dagen innan, 15 maj, blir det en fördag med spännande seminarier och workshops! Konferensavgiften är 3950 kr fram till 31 januari.

  Passa på och anmäl dig nu om du vill ha fakturan i år!
 • Koulutus:OHJAAJUUS JA MUUTTUVA OPPIMAISEMA
  Paikka: Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta Educarium, luentosali Edu2.
  Aika: 24.4.2013 09:00
  Kuvaus: Onnistunut ohjaussuhde rakentuu vahvasti ohjaajan ja ohjattavan välisen vuorovaikutuksen varaan. Ohjauksen toteutuksen monimuotoistuminen mm. erilaisten verkossa tapahtuvien ohjaustapahtumien myötä asettaa ohjaajan vuorovaikutustaidoille uusia haasteita.

  eNorssi järjestää Ohjaajuus ja muuttuva oppimaisema -seminaarin, jonka tavoitteena on tarkastella ohjaajan ja ohjattavan vuorovaikutussuhdetta sekä sen rakentumista fyysisissä ja virtuaalisissa ohjausympäristöissä.

  Seminaarin kohdeyleisö: Normaalikoulujen, kenttäkoulujen sekä opettajankoulutuslaitosten ohjaavat opettaja
 • Koulutus:MUUTTUVA KOULU- SEMINAARI
  Paikka: Metsokankaan koulu, Oulu
  Aika: 4.4.2013 09:00
  Kuvaus: What is hot and what is not? Tule päivittämään tietosi viimeisistä opetuksen tuulista Ouluun Metsokankaan kouluun 4–5.4.2013. Tilaisuuteen odotetaan kolmeasataa opetuksen ammattilaista, niin opettajia, johtajia kuin päättäjiä.
 • Koulutus:INNOSTAVA OPPIMAISEMA- SEMINAARI
  Paikka: Joensuu
  Aika: 12.3.2013 00:00
  Kuvaus: Itä-Suomen ja Oulun yliopistojen pedagogit ja arkkitehdit ovat yhdessä tutkineet ja kehittäneet muuttuvan oppimaiseman tila- ja toimintakokonaisuuksia vastaamaan paremmin käsitystä kehittyvästä koulusta. Tulokset ovat kannustavia.

  Nyt uudet innostuneet askeleet suuntaavat myös rohkeasti perusasteelta ja lukiosta kohti varhaiskasvatuksen oppimaisemaan. Opetuksesta ja oppimisesta voi inspiroitua yhä uudelleen. Oppiminen saa myös olla hauskaa, ja sen sosiaalinen ja virtuaalinen ulottuvuus ovat tämän päivän välineillä yhä paremmin toteutettavissa.

  Koulutusala: Kasvatustieteellinen

  Kohderyhmä: Opetus-, kasvatus-, kulttuuri- ja taidealan toimijat, julkisen sektorin organisaatiot, luovat alat, kolmas sektori ja kaikki aiheesta kiinnostuneet

  Ilmoittautuminen: 22.1.2013 - 1.3.2013

  HINTA: Maksuton. Osallistuja vastaa itse mahdollisista majoitus-, matka- ja ruokailukustannukset. (OPH:n rahoittaman Muuttuva oppimaisena hankkeen seminaari)

  Paikkakunta, jossa järjestetään: Joensuu

  Koulutuspaikka:

  12.3.2013, Tiedepuisto, Länsikatu 15, Louhela -sali
  13.3.2013, Itä-Suomen yliopisto, Yliopistokatu 4, Carelia, Auditorio C2
 • Koulutus:MUUTTUVA OPPIMAISEMA - TULEVAISUUDEN KOULUN HORISONTTI 2
  Paikka: Oulun yliopisto, Saalastin sali
  Aika: 26.9.2012 09:00
  Kuvaus: Seminaari oli toinen osa Muuttuva oppimaisema - tulevaisuuden koulun horisontti -seminaarisarjaa. Oulussa järjestetty seminaari oli kaksipäiväinen ja kaikille avoin seminaari, jonka aiheena oli oppimisympäristöjen erilaisten vuorovaikutussuhteiden muodostama oppimaisema.
 • Koulutus:OPETTAJUUS JA MUUTTUVA OPPIMAISEMA- SEMINAARI
  Paikka: Oulun yliopiston Saalastin sali
  Aika: 28.3.2012 09:00
  Kuvaus: Suomen harjoittelukoulujen yhteisyöverkosto eNorssi, Oulun yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta ja Oulun kaupunki järjestivät 28.-29.3.2012 Oulussa kaksipäiväisen seminaarin Opettajuus ja muuttuva oppimaisema.

  Kyseessä oli nelipäiväisen OPH:n rahoittaman seminaarisarjan Opettaminen ja ohjaaminen tietoyhteiskunnassa avaus. Seminaarisarjassa pureudutaan lujasti hahmoteltavissa olevan lähitulevaisuuden tarpeiden, mahdollisuuksien ja haasteiden maailmaan opettajuuden ja ohjaajuuden näkökulmasta asiantuntijaluentojen sekä erityyppisen seminaarityöskentelyn keinoin (erilaisia ryhmätyöskentelymuotoja, Pecha Kucha –esityksiä jne.).

  Asiantuntijaluennoitsijoina seminaarissa toimivat mm. Riina Vuorikari (EUN), Pasi Sahlberg (CIMO), Kaisa Vähähyyppä (OPH), Sanna Järvelä (Oulun yliopisto), Arto Willman (Oulun kaupunki) sekä Teemu Leinonen (Aalto yliopisto).
YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •   Rekisteriseloste